17 Şubat 2010

Hakikaten ne partiymiş ama !



13 Şubat Cumartesi, Neslihan Yargıcı’nın işlettiği Ortaköy-Lavanta’da gerçekleşen partiden 1-2 hafta önce “secret party” nin duyuruları Twitter’da yapılmaya başlandı. Parti organizasyonunu Merve – Emre Gürcan kardeşler yapıyordu. Şimdi burda uzun uzun partide şu yenildi bu içildi diye anlatmayacağım çünkü zaten 2-3 haftadır partinin her türlü detayı anlatıldı.
Ama genel olarak şunu diyebilirim ki, Twitter kullanıcılarının buluştuğu, kaynaştığı, hoşça vakit geçirdiği çok güzel bir geceydi.

Partiden bir gün önce bir toplantım sebebiyle İzmir’deydim ve cumayı haftasonuna bağlama planlarımı bir kenara bırakıp sırf bu parti için Gizem’in (Özdilli) de ısrarlarıyla Cumartesi günü İstanbul’a döndüm. Partiye giderken İzmir’in o “kışları ılık ve yağışlı” havasından aldığım gaz ile birlikte, kış indiriminden alıp yaz için sakladığım beyaz montumu soğuktan donma pahasına giydim ve bir tüyo olarak beyaz bir şey giyeceğimi Twitterdan duyurdum. Duyurmaz olsaydım! Nerden bilebilirdim ki Barbaros Şansal denen zat, partide beyaz bir kaşkol ile arz-ı endam edecek? (Bu arada Barbaros Şansal’ı sima olarak tanıyor ama ismini bilmiyordum.) Parti sonrası “TwitPaşa da beyaz bir şey giyecekti acaba TwitPaşa Barbaros Şansal” mı sorularına maruz kaldım. Bu yakıştırma ne kadar zor oldu benim için tahmin edebilirsiniz. Tepkim aynen şuydu: “Neeeee Barbaros Şansal mı? Huh! Iyk!”

Düşünüldüğü gibi ben partide (Elif Dağdeviren hariç) kimseyle TwitPaşa olarak tanışmadım. Çünkü parti boyunca Kapadokya semalarında uçan helyum balonu gibi “Merhaba Ben TwitPaşa höhöhö hehehe” şeklinde şişkin şişkin dolaşmak istemiyordum. İstanbul dışından sırf parti için gelen 2 takipçimle beni Aşk Doktoru tanıştırdı. “Ya naptınız Doktor” dememe kalmadı biz o iki tatlı kızla sarmaş dolaş oluverdik. Fotoğraf makineleri ortaya çıktı, kızlar benimle fotoğraf çektirmek istedi. “Kızlar, nolur abartmayın, ben alışkın değilim bu şeylere” dedikçe flaşlar patladı. Şaşkınlıklar içinde olmama rağmen twitterda o 140 karaktere sığdırabildiklerimin karşılığını bu şekilde görmek benim için harikaydı. Daha sonra üst katta konuşmalara kulak misafiri olan bir iki kişi daha TwitPaşa’nın ben olduğumu keşfetti Yine de kim olduğumun çok abartılmaması görüşündeyim. Gerçek kimlikten ziyade yazılanlar, paylaşılanlar önemli değil midir? Olay, TwitPaşa buluşmaları, imza günleri boyutuna gelmemeli. Bakın Ece Vahapoğlu’nun bile iyi kötü imzalatacağı bir “Öteki” si var, ben ne imzalatacam? “Beriki” mi değil herhalde!

Parti bitti bitmesine ama parti sonrası konuşmalar hala bitmedi. Bundan sonraki ilk Twitter partisinin ne zaman olacağı bile şimdiden merak konusu .. Bir dahakine gidersem eğer, fesimi başıma takarak tüm soru işaretlerini nihayete erdirmeyi planlıyorum..

NOT 1: Bir insanın doğduğu gün, başka bir insanın yaşamını olumlu yönde etkiliyorsa o kişi “iyi ki doğmuş” demektir. Bir çok kişiyle tanışmama vesile olan en başından beri destekçim, hatta ilk sırdaşım,canım arkadaşım Ayşe Aral’a çok teşekkür ediyorum..

NOT 2: Yarın gece (Cuma gecesi) Demet Akalın tarafından kendisinin Sapphire’deki sahne performansına davet edildim. Davet şimdilik “Twitter” üzerinde kaldı! Eee kapıdan girişte Demetin bana “onur konuğumsun” yazan tweetini gösterecek halim yok. Ha diyelim yaptım öyle bir şuursuzluk, içeri girebilme ihtimalim hiç yok! Olur da davetle ilgili somut bir gelişme yaşanırsa gidelim, görelim hatta yazalım sonrasında Demet’in sahne performansını ve kulisinin o meşhur votka shotlarını!

NOT 3: Bu Cumartesi Elif Dağdeviren’in programı Sosyal Alem’in konukları Ayşe Aral, Mehmet Coşkundeniz ve Necmi Yapıcı.. Benim digitürküm maalesef yok. Ama programı mutlaka ne yapıp edip izleyeceğim. Digitürk’ü olan arkadaşlara buradan duyurulur..

15 yorum:

  1. sabırsızlıkla bekleyeceğiz yazılarını... eline koluna sağlık... :))

    YanıtlaSil
  2. parti meselesini ilk ağızdan okumak iyi oldu.. yeni blog vatana millete hayırlı olsun paşam... Sapphire yazısını bekleriz, gitsen de gitmesen de...

    YanıtlaSil
  3. paşam süper olmuş tbrkler.. (korunan)

    YanıtlaSil
  4. Blogun ilk yazısını çok beğendiğimi öncelikle ifade edeyim :) sonra partiye gidince evet biz gidemeyenler için resmen orda olmuş kadar olduk yani ayrıntılarına kadar öğrendik sanırım...PAŞAM sen dewam et yazılarına 140 karakter yetmiyo bizleree mükümmel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. çok samimi bir yazı =) ama dikkat edinde barbaros şansal da, fes ile gitmesin :D

    YanıtlaSil
  6. İnsanların işi gücü yokmuş gibi bunu bu kadar sorun yapması ve memleket meselesi haline getirmesi ilginç tabi.Amaç eğlenmekse evet bende takıldım bir kaç kere huysuz virjin mi acaba diye :) Ancak artık yapılanlar eğlenmekten çıkıp yeni kimlik yüklemeye geldi ki bu da hoş değil.Tabi bir de şu var arkadaşlarınız sizi deşifre ediyor insanları tetikliyor bazen sizde buna destek oluyorsunuz :) Tabi ki yaptığınız eğlenmek ama insanlar bunu hırsa dönüştürdü sanırım . . .

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı uğurlu olsun yazarlık serüveninde başarılar :)

    YanıtlaSil
  8. paşamız 140 karaktere sığmadı tabi =D
    ilk blog yazısı,keyifle okudum.ben İzmir ikliminde birşeylerle uğraşmakla meşguldüm sen partideyken =D iyi oldu partiden de geri kalmadık sayende =p
    bu yazıların devamı da gelsin,gelmeli! (:

    YanıtlaSil
  9. çok ezik bi yazı olmuş. yazık acıdım. iyi deyip de daha da kötülük yapmayın bari

    YanıtlaSil
  10. güzel bi blok olmuş eline sağlı devamını beklioruz partiyide yaşamış olduk sağol:))

    YanıtlaSil
  11. Twitpaşamın benim Twit hayatımda çok önemli bir yeri vardır bu yüzden yazdıkları benim için değerlidir. Güzel olmuş elinize sağlık yeni bloglar bekliyoruz

    YanıtlaSil
  12. paşamm ne kadar içten yazmışsınn..ilk yazın olmasına rağmen,beni hayal kırıklığına uğratmadınn..senden beklenende bu olurdu ancakk..:)))bekliyorum yazıların devamını... @TutuGVN :)

    YanıtlaSil
  13. Tüm yorumlar içni çook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  14. Geç kaldım yorum yapmakta ama geç olması hiç olmamasından iyidir.. =) öncelikle bende herkez gibi sevindim blog'unuza..Seve seve kaleminizden çıkanları okumak isterim..Ama diğerleri gibi ilk yazınıza bayıldım diyemiyeceğim :( Çünki sizden çok daha farklı birşey bekliyordum ben şahsen =)

    Farklı oluşunuzla ortadasınız ve girişin sıradanlığını Twitabla'ya ya da TwitPaşa'ya eğreti buldum açıkçası...

    Sevgilerimle HusamAri ;) umarım niyetimi açıkça belli edebilmişimdir yanlış anlaşılmak istemem :)

    YanıtlaSil
  15. Ben çok beğendim.. Bildiğimiz twitpaşa yazısı olmuş.:) Yeni yazıları bekleriz efendim.. Tebrikler. Sevgiler..:))

    YanıtlaSil