24 Şubat 2010

Kadınlar Ne İster?


Üzerine çok konuşuldu, çok yazıldı ve çok çizildi.. Tekrarında bir sakınca yok nasılsa bir sonuca varamayacağız en azından muhabbetini yapalım..

Kadınlar ne ister?

Geçen gün bir kız arkadaşımla konuşurken laf döndü dolaştı iki sevgili dışarıya yemek yemeğe veya kahve içmeye çıktığı zaman hesabın ödenmesi konusuna geldi. Bizimki şunla övünüyordu: “Hesabı asla ben ödemem, heeeep erkek arkadaşım öder” Eee siz çıkmaya yeni başlamadınız mı, çocuğa bu kadar yüklenmesen?” dedim ve diyeceğime pişman oldum. Yok ben bu işleri bilmiyor muşum, o yüzden ilişki yürütemiyormuşum, eşitlikçi olmamak lazımmış, erkek her zaman kadından üstün olacakmış vs. Başımın etini yedi! “İlişkinize en fazla 3 ay veriyorum” dedim ve 3 ay daha dolmadan ayrıldılar. Bu arada sebebini sorma gereği bile duymadım!

Evliliklerde, erkeğin kadından maddi yönde daha güçlü olmasına kısmen katılıyorum..Olabiliyorsa iyi olur ama kadın erkekten fazla kazanıyor diye “Nayır siz evlenemezsiniz” triplerine hiç gerek yok. Bu arada sözlerim maddi sıkıntısı olmayan erkeklere değil.. İnsan sevdiğiyle her şeyini paylaşır tabi ki, malını mülkünü esirgemez, yeter ki maddi olarak durumu iyi olsun. Ama hayat öyle bir noktaya geldi ki artık herkesin belli bir bütçesi belli bir hayat idamesi var. Belli düzeyde maaş alan ve o maaşla sevdiğiyle bir ilişki yaşayan erkeklere de yüklenmemek gerekir. Ama bazı kızlardan öyle duyarsız ve anlayışsız örnekler gördüm ki..

• Uzaktan tanıdığım birisi, erkek arkadaşına şöyle demişti : “Aaşşşşşkııım senin birikmiş puanlarınla kendime parfüm mü alsam?”

Yorum: Düşünün her şey bitmiş olay puana kadar gelmiş. E yuh artık , adamın puanına bari dokunma be kadın !

• Yine bir tanıdığım sırf kız arkadaşı beraber gidilen konserlere,yemeklere, içmelere karışmıyor ve kendi maddi durumu artık yetmiyor diye kredi çekmişti.

Yorum: Ben bankaların yerinde olsam “Kız Arkadaş” kredisi diye bir ürün oluştururdum. İhtiyaç oluyor bu ürüne gördüğünüz gibi..

• Duyduğum bir olay da şöyleydi : Bir kız kendi limiti yok diye erkek arkadaşının kredi kartını kullanıyor, artık 8-10 taksit mi ne yüklü bir alışveriş yaptıktan sonra ne oluyosa oluyor bunlar ayrılıyor. Taksitler çocuğa patlıyor.


Yorum:
Alma mazlumun ahını çıkar taksit taksit!


Sonuç olarak hayat müşterek ve ilişkilerdeki maddi olaylar karşılıklı anlaşmaya bakıyor. Sevgili kadınlar sadece biraz anlayış lütfen...

Erkek – kadın ilişkilerinin bir diğer boyutu da kadınların beklediği ilgi. Beklenti haklı bir ilgi ve karşılıklı olmalı ama bazı kadınlar durumu abartmakta. Benim başıma gelen bir olaya hala gülerim.

Üniversite yıllarındaki kız arkadaşım ilk aylarımızda ilgisizliğimden şikayet ediyordu. Ben kendime göre gayet ilgiliydim ama daha fazlası olmalıymış. Dedim bu ilgi nasıl olur? Nerden edinilir.Eee bizdeki yetersiz ne yapsak ne etsek.. Yakın bir kız arkadaşıma durumu anlatıp yardım istedim ve can kurtaran misali cevap hemen geldi: “Aaaa çok kolay , evde güzel bir sofra hazırla, kendi ellerinle yemek yap, güzel bir şarap, güzel bir müzik..gör bakalım sonrasında kim kimle ilgileniyor” Oooo..Hataaa hohohohoho  fikir iddialı geldi ve aklıma da yattı, kız arkadaşımız için yapalım, helal-i hoş olsun dedim... Uygun bir gece ayarlandı hemen..Çok güzel bir yemek yapıldı, yıllardır sakladığım Paris’ten hediye gelmiş olan şarap açıldı, CD Çalara da Dido koyuldu..Ortam romantik, gece uzun ve gece beklentili derken gece kabusa dönüştü! Daha ikinci kadeh bitmeden sevgili kız arkadaşıma içki dokundu. Aç karnına hızlı içmiş, bir çarpıntı bir bulantı bir istifra.. Sonra peşine bana fırça üzerine fırça.. Neden banyoda yanına gitmemişim , ilgilenmemişim, hayırsızmışım vs..Şişirdi beni tüm gece! Ha hızlı içip sarhoş olan hanımın kendisi suçlusu ben oldum.. Üzerine bir de surat yaptı.. Neye yanacağımı bilemedim.. Kurulan sofranın heba olmasına mı, yıllardır saklanan Paris şarabının ziyan olmasına , tüm gece sırtsırta dönüp uyumamıza mı... Genel olarak o gece emeklerime yandım.. Şimdi kim haksız?

NOT 1 : Arkasından konuşmuş gibi oldum özünde çok iyi bir kızdı.. Şu an Ankara’da olduğunu biliyorum.. Görüşmüyoruz ama evlendiğini duydum..

NOT 2 : 26 Şubat 2010 Cuma akşamı Işın Karaca sahne performansıyla Hayal Bistro’da..Kulakların pası iyice siline ! Diğer yazıda detayları konuşuruz ...

7 yorum:

  1. İyi bir yazı olmuş puan olayları falan artık sırf çıkara dönüşmüş o kadarı ayıp!hesapları erkek öder ama erkek 10 kere ödüyorsa bir 3ünü 4ünü de bayan ödemeli en azından elini cebine atmalı neyse uzatmayım çok güzel olmuş eline sağlık paşa...

    YanıtlaSil
  2. doğru tespitler görüyorum...
    hatta birçoğuna çok yakından şahit oluyoruz. ben eşitlikçi bir yapıdayım ve bu yüzden de bayanların birçoğunun bu durum işine gelmediğinden benimle birlikte olmak istemiyor. :) kredi çekme olayını trajikomik buluyorum. hayır diyebilmek lazım sonuçta. öpüşmek-sevişmek nasıl tek başına olmuyorsa, maddi anlamda da bir ilişkide tek taraflı olmak da o derece anlamsız geliyor bana. sonuç olarak, sağlıklı bir ilişki, iki taraf için de bir yük haline gelmemeli, aksine, büyük keyif vermelidir.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. paşam süper bir yazı.. konu itibari ile tartışmaya çok açık... kadın-erkek ilişkileri, kadın-erkek arasında ki eşitlik- kadın-erkek arasında ki maddi güç... ben her zaman erkegin her masada para ödemesini sevmem, belki bazılarına sacma gelecek ama ben para kazanıyorsam bu gücü kendimde hissediyorsam erkeği sadece bir cüzdan gibi görenlerden karşıyım... ben onunla zaman geciriyorsam iki kahvenin parasını ödemek istemiyorsam bunun adı ilişkiden ziyade çıkara dönüşür.
    Başıma gelen bir olayı anlatayım yazın tatilde bir kızla tanıştık. Kız ilişkiler üzerinde yorum yaparken erkekler için aynen şu mantık çerçevesinde düşünüyordu "Para varsa Range over Parası Yoksa Game Over" daha ne yorum yapılır ki!

    YanıtlaSil
  4. Ama herkes aynı değildirle başlamak istiyorum ben..:))
    Bu tarz kızlar maalesef var. Ben para kazanıyorsam sürekli erkeğin ödemesinden rahatsız olurum. Hatta ilk defa görüşmüşsem bile hemen cüzdanımı çıkarırım hesap gelince. Erkek kendini maddi anlamda güçlü hissetmek ister tabi ki. Ama sürekli ona da yüklenmemek gerek. Madem bir birliktelik var, ee o zaman hesaplar da birlikte ödenmeli değil mi? :))
    Puan olayına girmiyorum bile.!!!
    Güzel bir yazı olmuş... Ellerinize sağlık efendim..:)

    YanıtlaSil
  5. bu durumda erkeklerin seçim yapabilme yetisini geliştirmesi gerek miyor mu?

    "ama ben seviyodum, kandırdılar beni" ayana yatmak fazla saflık olmuyor mu?

    .)

    YanıtlaSil
  6. Tespitler çok doğru bence :) Kadınlar düşüncesiz doyumsuz varlıklardır ben bunu bilir bunu söylerim :)) Yazı yne güzel :) Devam Paşam :)

    YanıtlaSil
  7. tüm yorumlara çok teşekkkür ederim..

    YanıtlaSil