15 Şubat 2011

MEDYA TERÖRÜ




2 hafta önce aramızdan ayrılan Defne Joy Foster’ın eşi İlker Yasin’e basın tarafından uygulanan olay tam bir medya terörüdür!

Medyamız yine ucuz manşetlerle reyting peşinde koşmak uğruna karalama listesine bir kişiyi daha eklemiştir.

Acı öyle bir histir ki algılanmaz, anlatılmaz... Sadece yaşanır;

Kimine acının yüzölçümü Sezen gibi yeryüzünden fazla gelir. Kimisi için de mayhoş bir koruktur.

Herkes acısını evinde yaşar, kalbinde yaşar.

Ne bekliyordu Medyamız? İlker’in kaç gün yas tutmasını bekliyordu?

1 yıl?

10 yıl?

Kaç yıl yeter a Medya? Ne sizi tatmin eder? Nasıl yapmalıydı ki İlker “Vay be adama bak ne yas tuttu?” diye manşet atasınız ?

Belli ki adam kafa dağıtmaya çıkmış arkadaşlarıyla hatta belli ki zorla çıkartılmış. İçerde eğlendi mi sanıyorsunuz? İçkileri havada uçuşturup eller havada dans mı etti sanıyorsunuz? Eminim sanmıyorsunuz ama manşetleriniz o şekilde !

İlker’in hiçbir vefasızlığı yok !

Bu ancak sen yaparsın Medya ! İlla reyting uğruna Defne’nin içinde bulunduğu yarışmaya devam ederek, yarışmanın başında yapmacık ağlamalar sergileyip 5 dakika sonra güle oynaya dans edip alkış tutarak , tüm jüri üzüntüden yutkunup konuşamayıp ama 5 dakika sonra bülbül kesilerek tüm bunları “Defne de böyle isterdi!” kisvesi altında yaparak ancak sen yaparsın !

Babaannemin vefatının sonraki 10. günde Rihanna konserine gittiğim zaman içimdeki gürültü konser alanından daha fazlaydı, bunu bilir misin sen Medya? Ama gittim. Evde olsam daha kötü olacaktım. İstemeye istemeye olsam da gittim. Sahnede bir dünya yıldızı mı varmış ne varmış umrum değildi! 2-3 saat kafamı dağıtmaya çalıştım hepsi bu. Twitter’da Rihanna konserindeyim diye yazınca bazı asalaklar “Yuh geçen gün babaannene ağlıyordun ne çabuk unuttun” şeklinde yazılar yazdı. Twitter beni ilk defa o an acıttı! Ama şaşırmadım. Çünkü bizleri çocukluğumuzdan beri yetiştiren büyüten sensin Medya !

Senin o beyin yıkayıcı manşetlerinden kurtulanımız kurtuluyor, sıyrılanımız sıyrılıyor.

Bunu başaramayan, etkinde kalan , beyni yıkananlar ise asalak kalmaya mahkum kalıyor.
Maalesef kurunun yanında yaşı da yakıyorsun Medya!

Gazeteciliği edebiyle, şerefiyle,haysiyetiyle yapanları o kadar gölgeliyorsun ki onları azınlık bırakıyorsun !

Yazıklar olsun sana !

4 yorum:

  1. Teşekkürler.Allah rahmet eylesin çok üzüldüm..Sihirli annemdeki eda :( AKALİNHARUN

    YanıtlaSil
  2. Bende medya sektörünün içindeyim ve okuduğum asılsız ya da yaralayıcı yazıları yazanlara; YAZIKLAR OLSUN! İNSAN OLMAYI, DUYGU TAŞIMAYI NE ZMN ÖĞRENECEKSİNİZ ACABA?

    Paşam bu güzel yazın için tuşlara dokunan parmaklarına sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. kaleminize sağlık çok güzel ifade edilmiş medyaya inanan artık çok azaldı zannedersem,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. bu salakça yüklenmelere seda sayan gibi birinin reyting uğruna ilker yasini haklı çıkarır yayınları yokmu! Ben aslında onlar gibi değilim mesajını verirken bile ne kadar itici olduğunu biri söylemeli bu kadına! İlker Yasinin yerinde olmayı kimse istemezdi muhtemelen.O manşetleri atanların hiçmi kaderden korkusu yok! Bu lanet terörü nefretle kınıyorum ve tiksiniyorum.Bi ölünün ruhuna ancak bu kadar tecavüz edilebilir! ve yakınlarına ancak bu kadar zulmedilebilirdi..Tebrikler Basın!

    YanıtlaSil