21 Mart 2010

Hastane Güncesi




Uzun bir zaman sonra yeniden yazabiliyor olmak çok güzel…

Basit gibi görünen , basit bir operasyon olarak gittiğim ama beni 2 gece hastanede yatmaya zorlayan bir ameliyat geçirdim. Kaldığım hastane her ne kadar en alanının en iyilerinden olsa bile hastane ortamı yorucuydu.. Şimdi uzun uzun anlatmayayım olanı biteni ama Allah kimseyi hastaneye düşürmesin.. Zor şeyler yaşanıyor.. Komik şeyler yaşanıyor ..Aslına bakarsanız trajikomik şeyler yaşanıyor..

Ben narkozun yan tesir olarak idrar yapma zorluğu yarattığını bilmezdim..Ta ki gecenin üçünde kendimi hemşire sol kolumda, bayan hastabakıcı sağ kolumda tuvalette bulana kadar! Bir de bana “Hadi tuvaletinizi yapın” diyorlar… Kendilerine döndüm ve “Bu şekilde mi?” diye sordum. Düşünün klozet başında üçümüzüz.. Ben zaten narkoz etkisiyle acılar içinde tuvaletimi yapamıyorum, onlar da kolumda beraber yapcakmışız! İnsanın yapacak olası varsa bile bu kadroyla yapası gelmez. Dedim “Kusura bakmayın, bu şekilde olmaz” Psikolojik olarak olmaz yani.. Ama tüm gün bir şey yememişim, yeni ameliyatlıyım ve başım dönüyor.. Kolumu bıraksalar aynen baygınlık durumları.. O zaman sonda takılacak dediler.. Ben ona da hayır dedim.. Sondanın ne kadar çok acıtacağını tahmin ediyorum. Neyse Allahtan klozetin kenarında demirden bir tutma yeri vardı ve o demire tutuna tutuna sondanın da korkusuyla ve hanımlar da tuvaletten çıkınca sorun çözüldü.. Bir tuvalet yapabilmek için gerekli bileşenlere bakın. :)

Demem şu: Hastalık söz konusu olunca ayıp falan kalmıyor, Allah düşürmesin vallahi..

Hadi bu komik bir durumdu. Bir de trajikomik durum yaşadım. Taburcu olacağım gün ağrılarım tam geçmemişti ve o halde çıkış yapıp taksiye binecek durumum yoktu. Ama doktorum taburcu olacağımı hemşirelere bildirmiş olduğu için onlar artık yanıma uğramaz oldular. Düşünün özel hastane ve en iyi hastanelerden birisi… Hemşireye ağrımın çok olduğunu bir ağrı kesici iğne yapmasını rica ettim. Aldığım cevap şu : “Üzgünüm yapamam, sizin hesabınızı kapadık!” Arkadaşlar bunu diyen hastane! Sanki gece klubüne gitmişim, bistroda hesap açtırmışım, hesap kapanmış, ek içki verilmiyor! Ben zaten o hastaneye nerden bakılsa 10 bin TL vermişim.. Ağrıdan ölüyorum , onlar bana bir iğne yapmaktan imtina ediyorlar! Var mı böyle bir şey?

Şimdi burası sağlık kuruluşu mu, ticarethane mi?

O acılı halimle hemşireyle tartışarak zoraki o iğneyi yaptırdım.. Kendisi intikamını kalçamda kanaviçe işler gibi aldı.. Hem haklıyım hem suçluyum. Kalçama işlenen kanaviçe de cabası!

İnsanın evi gibisi yokmuş, nihayet evime kavuştum ve sizin de bildiğiniz üzere 10 gün evden çıkamadım. Alışkın mıyım ben gezmesizliğe, tozmasızlığa, içmesizliğe.. Antibiyotik süresince içki içemedim, gecelere çıkamadım. Şimdi şimdi yürüyüşe çıkabiliyorum ama doktorum geceler konusundaki yasağı devam ediyor. Anlaşılan o ki Mart böyle geçecek ama Nisan ile birlikte beni kimse tutamaz! Ben o Nisana neleri neleri sığdırmayacam ki.. Planları şimdiden yaptım. Gecesi ayrı gündüzü ayrı..

23 Nisan'da ayrıca bir yurtdışı planlıyorum. Berlin, Barselona veya Selanik. Selanik’i çok özledim, ama diğer şehirleri hiç görmedim. Diğerleri daha pahalı olabilir sanki Selanik daha ucuza gelebilir… Daha tam karar veremedim. Yurtdışı seyahatlerini çok seviyorum çünkü benim için hem nefes alış hem macera.. Ben çok eğlenceli bir yurtdışı tatil arkadaşıyımdır çünkü benim her yurtdışı seyahatim ayrı bir komedidir. Başıma gelenleri, kayboluşlarımı bir duysanız gülmekten yorulursunuz.. Artık onu da sonra anlatırım :)

4 yorum:

  1. paşam tekrardan geçmiş olsun diyorum allah kimseye şifasız dert vermesin yatırmasın başına gelmeyen kalmamış maşallah burdanda bir kez daha anlıyoruz ki paran varsa yaşarsın paran yoksa bir hiçsin sen o kadar parayı ver bide üstüne zorla iğne yapsınlar bravo valla...

    YanıtlaSil
  2. Bu yazı bambaşka bi yazı olmuş neden kii :D çok güzel bir yazı ama bu yurt dışı gezilerindeki anıları, yaşadıklarını bir an önce yazıya dök bence :)) Çarşamba gününün konusu'da bu olsun :))

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın.. Ben de çok büyük bir ameliyat geçirdiğim için öncesi ve sonrasını çok iyi biliyorum.. Yoğum bakım, drlar, hemşireler vs. Sizi çok iyi anlıyorum.. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız ve hayatınıza eskisi gbi devam etmeniz dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. bu yazılar bizim ülkemizde sağlık sisteminin çöktüyünün göstergesi bence tanrı tüm hasta ve hasta olacakları korusun...

    YanıtlaSil