3 Mart 2010

MART KEDİSİ


Mart ayını hiç sevemedim.. Ben Mart kedisi olamadım ! Bir çok bileşen var sevemememle ilgili.. Her ne kadar kediler için çok daha farklı bir anlamı olsa da Mart ayının benim için durumlar tam tersi..

Mart ayı teoride kış ayı değil bahar ayı..Ama bahar ayı demeye bin şahit ister.. Hala hava bir taraflarımızı dondurmakta.. Bahar deyince insanın aklına ılık bir hava, açan çiçekler, gelin olmuş erik ağaçları gelmez mi? Eee hani bahar? Mart ayı bize bunları sunuyor mu? Göz var, his var bakın çevrenize..

Hala Aralık, Ocak ve Şubatın sayesinde ödediğimiz doğalgaz faturası konusunda da Mart hiiç altta kalmıyor maşallah.! Neyine güvenip bu cesareti kendinde buluyorsa.. Kış ayları listede arasına bile almıyor kendisi ama bir soğuk havalar içinde ki sormayın...

Öyle bir hatta orta nokta ki Mart, kışın hemen sonrasında bir çıkıntı, gönüllerimizin yüreklerimizin hop hop ettiği Nisan-Mayıs ayı önünde bir engel..İnsanın bas bas bağırası geliyor: “Çekil be önünden Nisanın da havamızı bulalım,aşkımızı bulalım be adam!” diye..

Üstüne üstlük 31 gün..Say say bitmez... Ah bir de o 31 Mart haftaiçine gelmez mi, bekleyin ki maaşlar yatsın.. Otomatik olarak 5 hafta bekleniyor...

Ayrıca sağlık sorunlarım da hep mi Marta rastlar arkadaş? İlk ameliyatım 5 sene önce Marttaydı, Beta virüsü bünyeme girip ağır gripten acillik olmam yine Mart’a rastlar.. Yine 2.ameliyatım için haftaya doktorum sevgiyle beni beklemekte.. Şimdi sorun ben de mi, Martta mı?

Atalarımız boşuna dememişler “Mart ayı dert ayı” , “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” diye.. Hani var mı Mayıs için bir söz? Temmuz için? Ekim için? Yok! Demek ki atalarımızın da varmış bir bildiği..

Hele kedilere ne demeli.. Hepimiz biliyoruz ki Mart ayı kediler üzerinde afrodizyak etkisi olan bir süreç..Belki doğuma hazırlık, belki hormonal bir durum.. İyi de biz seks yaparken kedilere duyuruyor muyuz yahu? Evinde köpek besleyen bir arkadaşım köpeklerinin yanında cinsel ilişkiye girmekten kaçındıklarını, rahatsız olduklarını bile söylemişti bir keresinde. Yine de sokaktan gelen kedi sesleri sebebiyle uyuyamak ve ertesi güne yine aynı kedilerin sesleriyle uyanmak rahatsız edeci... Eee kediciklerin keyfi yerinde..Rahatlar küçük paşalar.. Biz insanoğlu rahatlarını kaçırıyor, camdan onları kışkışlıyor, yanlarına su dökebiliyoruz. (Ne hainiz,seks onların da hakkı) Ama ses olayının ve seks olayının abartısı insanda büyük gerginlik yaratıyor1 “Aaaaaa yapan var yapamayan var!” diye sokağa karşı bas bas bağırabiliyor insan. E haksız mıyım? :)

Yeteri kadar Mart ayına çamur attım sanırım.. Ee gözümde Pazartesi ne ise Mart da o.. Bir tweetimde Pazartesiye iyi bakmamız onu koruyup kollamamız gerektiğini çünkü inap edip geçmezse haftasonuna varamayacağımızı belirtmiştim. Aslında şimdi de durum aynı, Mart bitmezse Nisan yok... Bahar yok yaz yok... Bodrum yok... İşte buna dayanmak zor..

O zaman hoş tutalım Mart’ı da önümüzü açsın.., bahar gelsin de gönlümüzü açsın :)


NOT : Mart ayında doğmuş olan kişiler olabilir aramızda. Doğum günleri en güzel gündür bir insan için.. Lafım Mart ayı doğumlulara değil..Yanlış anlaşılmasın.. Benim zorum genel olarak Mart ayıyla.. Artık yaz gelsin istiyorum yaaa!!!

9 yorum:

  1. Cihangir'den miyavladı mı sarman, duyar Üsküdar'daki tekir.

    YanıtlaSil
  2. haklısın paşam güzel bir noktaya değinmişsin mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır güzel gibi gözüken havalar hep bu hasta ediyor bizi mart aradan çıkmalı yaz gelmeli bodrum çeşme gezilmeli kediye gelince görüyoruz ama ben pek sese şahit olmadım umarım olmam..

    YanıtlaSil
  3. Benım ıcın sıradan bır ay..Kedıme aşı da yaptırdım sorun yok :()

    YanıtlaSil
  4. paşamm :) ben çok beğendim yazını aslında sana küsüm ama okumadanda geçemedim :)

    YanıtlaSil
  5. ahahaahaha bi çok insanın yaşadığı şey Mart sendromu ben de dahilim sanırım :D..ağızdan en çok çıkan repliğimiz de "yaz gelsin artık yaa!"

    Geçis dönemi=Mart ayı bu nedenle sevmememiz normal diye düşünüyorum :D

    Ellerine sağlık paşam.. ;)

    YanıtlaSil
  6. Çok kadın kadın yazıyorsun :) düzeltmeye bak...

    YanıtlaSil
  7. karamsarlığa gerek yok... relaxx.. (:

    YanıtlaSil
  8. pazartes neyse,martta o.
    ne müthiş tespit evet,bende buyum =D

    YanıtlaSil
  9. Benim müzik grubumun logosunu kullanmışsınız...Yazınız güzel olduğu için yırttınız,bir problem yok...

    YanıtlaSil