18 Mayıs 2010

KRAL ÇIPLAK !



Kral TV, kuruluşundan bu yana iyi kötü Türkçe müziğin nabzını tutmuş bir kanaldır. Kötü yönetilmenin getirdiği haklı sonuç olarak yıllar itibariyle gözümdeki değerini yitirmiş bir kanaldır da aynı zamanda. Dün gerçekleştirilen 16. Kral Tv Video Müzik Ödülleri töreniyle de bu değeri boşu boşuna yitirmediğini gördüm.

Kategoriler bir kere başlı başına hatalıydı.Bu kategorileri kim neye dayanarak belirledi bilemedim. Mesela Babutsa isimli grup hem en iyi çıkış hem en iyi gruba aday gösterilmişti.

Böyle bir şey olamaz !

Hangi yılın ödülleri bu? 2009..

Babutsa 2009 yılında mı çıktı? Evet. Tamam en iyi çıkışa koyarsın ama hem oraya koyup hem en iyi gruba koymak olmaz!

Ayrıca, 2009 yılında yapılan ödül törenlerinde 2008 yılının en iyi çıkışı Murat Dalkılıç’a verilmişti. Eee bu yıl Murat Dalkılıç yine aynı şarkıyla ödül aldı! Seneye de yine Kasaba’ya ödül verelim mi?

Gecede nerdeyse hemen hemen her kategoride olan Volkan Konak’a da Halk Müziği Onur Ödülü gitti. Volkan Konak tabi ki alanında en iyi isim ve ödülü hak etmekte zaten ama ödül verileceği zaten varsa kategorilere konması da bana gereksiz geldi.


Ajda Pekkan hangi zihniyetle en iyi pop kadın adayı oldu acaba? Ajda’ya zinhar lafım olamaz ama müzik sektöründe belli noktaya ulaşmış kişiler (zaten sayıca azlar) bence adaylıktan muaf tutulmalı. Sen oraya Ajda’yı koyup yanına kimi koyarsan koy o ödül zaten Ajda’nındır.Ya da Ajdayı koyuyosan, Sezen’i de koy, Nilüfer’i de koy, aralarında kapışsınlar! Eğer illa Ajda’ya ödül verilmek isteniyorsa bir Onur Ödülü verilebilir. Ayrıca gecede sahne alan kişilere ödül verilmesi de ne derece samimi bir hareket o da tartışılır.

Gecenin sunumu da ayrıca bir fiyaskoydu. Türkçe müzikle alakası olmayan Bay J isimli DJ gecenin sunuculuğunu yaptı! Daha doğrusu yapamadı. Tören boyunca kendisini 3 kere görmüş, 4. kere görmemişizdir. Sahneye Erkan Yolaç ve Halit Kıvanç çıkınca atmosfer nasıl da değişti. Demek ki geceyi ve seyircileri avuçlayacak, nabzı her daim yüksek tutacak isimlerin bu sunuculuk görevini üstlenmesi gerekmekte.

Daha önceki yıllarda Arabesk-Fantazi dalında da ödül verilirken bu sene bu dalda ödül verilmedi. Bu eğer Kral TV’nin pop tarza eğiliminin bir işareti ise gecede İbrahim Tatlıses’in sahne almasına ne demeli?

Sonuç olarak 16. Kral Tv Video Müzik Ödül Töreni Türkiye’de bu ödül verme olayının neden yapılamadığının iyi bir göstergesiydi. Bu anlayışta olup objektif davranılmayınca, kategoriler yalan yanlış belirlenip kanalın Türkçe müziğin pop kısmında mı fantazi kısmında mı yer aldığı netleşmedikte bizim için layıkıyla verilen ödül törenleri sadece hayal olacak.

Yıllar öncesinde yayın yapan SATEL müzik kanalı keşke varlığı koruyabilseydi de bizim şu anda bir Türkçe Pop Müzik kanalımız ve hakkıyla yerine ulaşan ödüllerimiz olsaydı...

Son söz : Kral çıplak !

5 yorum:

  1. Keşke birileri anlasa diyeceğim ama bu memlekette yazarak anlatmak zor biliyorsun :)

    Güzel bir yazıydı Paşam...

    SiyahŞiir

    YanıtlaSil
  2. Doğru Söze Ne Denir.. Yine Dokundurmuşsun Paşam Helal..

    YanıtlaSil
  3. çok haklısın paşam iyi bir konuya değindin saçma sapan bir ödül töreni oldu kral değeri iyice kaybetti ibo fln nerden nereye ödül fln aldı onuda anlamadım neyse tesekkürler eline sağlı güzel bi yazı olmuş

    YanıtlaSil
  4. Hay ağzını öpeyim :P demeyeceğim ama güzel bir yazı olmuş Paşa'm..:)
    En son ne zaman izledim kraltv'yi hatırlamıyorum bile. Ve yıllar önce bu ödül töreni saçma gelmişti... Hak edene değil de sanki kendi istediklerine verir gibi.. Keşke "gerçekten" bir ödül töreni yapılsa da herkes hak ettiğini alsa...
    Yerinde bir yazı olmuş...
    Devam..:))

    YanıtlaSil