9 Mayıs 2010

TWIT PAŞA'NIN DERDİ NE ?


Bu herhalde şimdiye kadar yazdığım en keyifli yazı çünkü şu an otobüsten yazıyorum. Netbook kucağımda, kahvem ve kurabiyelerim önümde, Karadeniz sahil şeridi hemen sağımda …Tv’de de Aşkı Memnu var ama şu an ona bakmıyorum. Haftada 1 doz Firdevs bünye için kafi. Fazlası vallahi zarar oluyor, kişiliğim kayıyor (önceden denenmiş,olumsuz etkileri tespit edilmiştir) Yorucu ama bir o kadar zevkli geçen günün sonunda yazarken dinleniyorum…

Anneler Günü sebebiyle geldiğim memleketimde çok güzel 2 gün geçirdim. Son gün köyümüzde geçti. Ben doğma büyüme şehir çocuğuyum, köyde hayatım hiç geçmedi ama ailemize ait köyümüzle olan bağlantımı hiç koparmadım. Topraklar orda öylece durmakta ama İstanbul koşturmacası oraları ihmal ediyor maalesef.

Yazı başlığında belirtildiği üzere asıl konumuza gelecek olursa size bu yazıda derdimi anlatacağım. Eveeet TwitPaşa’nın derdi ne? Twitter’da aslında bir çok kişiden çok daha yeniyim. Bu aleme girdiğimde 2009 yılının son günleriydi. Twitter’ın adını Sertab Erener ile duydum. Hayranı olduğum Sertab’ımı daha yakından takip edebilmek için 0 following 0 followers la başladı her şey… Takip ettiklerim arttıkça, onlarla diyalog içine girdikçe yavaş yavaş alışır oldum. 140 harf hakkım vardı o hakkımı en etkili kelimelerle, doğru yerde doğru şeyleri yazarak kullanmaya çalıştım. Sevdiğim, takdir ettiğim insanlara beğenimi sundum, sevmediklerimle kendimce dalga geçtim ama hekesi yazdığı tweet bazında eleştirdim. Tamam bazen kantarın topuzunu kaçırdım ama doğru bildiğimi, doğru düşündüğümü sonuna dek savundum. Eee bir de adı sanı olmayan sadece bir nickten ibaret birinden bu tweetlerin gelmesi haliyle merak uyandırdı. Ama en başından beri şunu dedim: Kim olduğum değil, ne yazdığım, nasıl eğlendiğimiz önemli diye. Ben Twitter’da çok eğleniyorum. Kısa zamanda yaklaşık 3.000 bin arkadaşım oldu. Madolyonun bu tarafı parıl parıl parlarken diğer tarafı ise bana cephe alanlarla ziftleşti. Daha önceleri bana DM atıp “Abi, nolur arada benim reklamımı yap film çekcem, işlettiğim mekan var vs” diyenler istediklerini alamayınca birden TwitPaşa düşmanı oldu ve çirkince saldırmaya başladı. Albümü satmayan, twitterda benim kadar takipçisi olmayan sözüm ona şarkıcılar tehditlerle ağır hakaret ettiler ama ben sizce ne ettim? Tabi ki ilk aklınıza gelen şeyi ettim  Umrumdışı oldular ve benden çevrimdışı muamele gördüler.

Yahu koskoca adam olmuşlar, kadın olmuşlar, yazar olmuşlar, senarist olmuşlar , şarkıcı olmuşlar ama başarılı olamamışlar… Bunun acısı kimse benden çıkartamaz.. Çıkarttırmam! Her şeyin yolu , yordamı bulunmakta. Bundan sonra telefonla,maille veya twitter yoluyla bana gelecek hakaret ve tehditler için tüm önlemleri almışım, telefonumu değiştirmiş yeni hattımı savcılığa verip dinlemeye aldırmışım.. Gerisini ben düşünemem :)

Ha bir de bana ünlü yalakası diyen bir kesim var. Onların gözünde doğru işe doğru demek saırım yalakalık! Twitter üzerinden gerçekten sevdiğim, reelde de tanışma, görüşme ,beraber zaman geçirme imkanı bulduğum ünlü kişiler mevcut. Bunlar görülürken yaptığı işleri beğenmediğim yazdığı twetleri saçma, yapmacık bulduğum ve onları ti ye aldığım kesim ne yazık ki görülmemekte. Bana yalaka diyenler beni blocklayan ünlülere sorsunlar bakalım o ünlüler hangi lafımı kaldıramamışlar da beni bloklamışlar?

Benim Twitter kullanmada belli bir amacım yok arkadaşlar. Twitter, çok güzel bir bilgi paylaşımı sitesi.. Ayrıca mükemmel bir iletişim hattı. Ünlü veya ünsüz bir çok kişiyle beni iletişimde tutan ve twitter dışı gerçek hayatta yeni tanışmalara, yeni arkadaşlıklara imkan sağlayan bir site.

Ben kendimi bildim bileli yerli müzik sektörünü iyi bilen ve bildiklerimden ötürü asla mütevazılık yapmayacak biriyim. Kim ne zaman albüm çıkardı, hangi şarkıcının hangi albümü tuttu hangisi tutmadı tarihiyle bana sorabilirsiniz. Hele bu sanatçılar benim çok sevdiğim, şarkılarını severek dinlediklerimse onlarla twitterda konuşmak başlı başına bir keyif!

Twitterda adımı veya fotoğrafımı yayınlamamam ise tamamen kendi tercihim. En nihayetinde devlet sırrı değil bu! Adım Ahmet olmuş Mehmet olmuş bu neyi değiştirir? Fake bir foto bulup koymuşum veya kendi fotomu koymuşum yazdıklarım değerini mi yitirecek? Ben vitrinden ziyade iklimciyim.. Sizle iklimimiz tuttuysa eğer gerisi teferruat değil midir? Özsellik varken görselliğe gere yok bence.

Bir de bildiğiniz gibi ben, kendi üslubumla düşündüklerimi, hissettiklerimi, başıma gelen komik olayları , gittiğim,gördüğüm, gezdiğim yerleri sizlerle paylaşmayı çok seven biriyim. Genel olarak yazmayı çok seven biriyim. Üstelik yazdıklarıma olumlu veya olumsuz yorumlar alınca zevkten öyle bir dört köşe oluyorum ki kesme şeker halt etmiş.

Olayın özü budur yani… Tüm derdim de budur! Temennim herkes işinde başarılı olsun, alanında kazandığı parayı yine alanına yatırsın. Kendi alanında iyi kötü bir isim yapmışken sanal ortamda bir nickle eğlencesine bakan bu Paşa’ ya bulaşmasın!

NOKTA :)

7 yorum:

  1. Okuduğum ender ve açıklayıcı yorumlardan biriydi... Üstelik kısa olmasına rağmen...
    Çok samimiydi çok gerçekçiydi...
    Sen herşeyi harmanlayabiliyorsan paşam... :)
    Sevgiler benden...

    SiyahSiir

    YanıtlaSil
  2. Şahsen bunu yazmana çok sevindim doğrusu -.Çünki insanlar bunu gerçekten çok merakla bekliyorlardı.Espiri değildirki otobüste bile Twitpaşanın konuşulması beni cidden şaşırttı vede biraz sinirlendirdi.Olay şuki insanlar ciddi anlamda senin ünlü yalakası olduğunu imaetmekten yanakalmadan birde bunu sosyal alemde dile getiriyorlar.Bence sen buyazıyla yapılacak en iyisini yapmışsın ama doğrusu bunu yapan ve kendini müzikte yazıda yada resimde otorite sanan insanları ciddei anlamda renci etmeni isterdim.Gerçekten bir ismin arkasında kimliksizce durabilmek bukadar zor Türkiyede...

    YanıtlaSil
  3. Paşam;
    açıkça söylemek gerekirse seni sürekli takip ediyorum yazdığın yazılar paylaşımların harika. seninle gitmediğim bilmediğim yunan tarihini öğreniyor, paylaşımlarınla hayat kitabıma yeni cümleler ekliyorum. her kelimenden bir mana çıkarıp kendime ekliyorum. bunun değerini bilmeyenlerin kayıplarına sadece üzülüyorum..
    her daim takibindeyim.. cümleler ayırana kadar..

    ilkay ŞAVKLU

    YanıtlaSil
  4. seni en başından takip edenler nasıl biri oldugunu zaten biliyorlar... o yüzden geç bu geçgin teyze ağızlarını sen önce kendine dürüst ol sonra burda atıp tut...bomboş bir muhabbet döndürüyorsun ve o güya seni sevdigini dusundugun unlululerde seni kullanıyor...ha bunu bile bile bu vıcık vıcık durumda olman senin geçmişten gelen bi gruba dahil olma sevdandan kaynaklı...zaten geçti gitti popülerligin.. bi ajdardan farksızsın kısaca hadi iyi tepinmeler sana

    YanıtlaSil
  5. Ohhhh... Kıskananlar çatlasın, çekemeyenler de anten taksın...:))
    Güzel bir açıklama olmuş paşa'm..:) Dediğin gibi isim, fotoğraf çok da önemli değil (gerçi arada kafasız fotolarını ekliyorsun o ayrı:P). Hisler ve paylaşılanlar önemlidir. Benim için de tivitır yeni insanlarla konuşabildiğim, eğlenebildiğim bir yer. Ayrıca gündemi de sıcağı sıcağın atakip edebiliyoruz gazeteci ve haberci kişilerden.
    Sen yazmaya devam et, biz takipçiniz..
    Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  6. takipçi sayısını işindeki başarıya bağlayan bomboş bir adamsın işte. dünyan bu kadar dar ve küçük. twitter is over capacity olunca sen de hiçbir işe yaramayanlardansın, kendine bile.

    YanıtlaSil
  7. merhaba;

    Yazınızı okudum.Ben de birşeyler söylemek istedim.

    Kimliğiniz ile alakalı herkes birşey söylüyor.Yapmacık,boş dam,yalaka..vs..

    Kendimden örnek vermek gerekirse.Birkaç aydır yazışmalarınıza,yorumlarınıza göz atıyorum.

    Ki mailleşmemizde oldu.İletişimikuvvetli bir insansınız.

    Arkadaşlar;

    önyargı denen mahlukatı içinizden atın.Twitpaşa için yada bir başkası için.

    YanıtlaSil