7 Haziran 2010

KAHVE ?


Kahve, her ne kadar kökboyasıgiller familyasının Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyve çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi ile elde edilen tozun su ya da süt ile karıştırılmasıyla yapılan içecek olarak tanımlansa da aslında bir aracıdır.

Sabah mahmurluğunda siz ile kendiniz arasında öyle bir aracılık yapar ki o kahvenin ilk kokusunda daha tatmadan bile kendinize gelirsiniz...

Uyanık olunması ve çalışılması gerekenen uzun gecelerde de kahve işbaşındadır. Bu sefer görevi uyandırmak değil uyutmamaktadır... Yalnız gecelerin en iyi dostudur.

Yalnızlık bir yana asıl en önemli aracılığı insan ilişkilerindedir. Birbirine özlem duyanlar, aralarında bir problem olup konuşarak çözmek isteyenler, yapacak bir şeyi olmayıp dışarı çıkmak isteyenler değil midir “Hadi buluşup bir kahve içelim” cümlesinin nesnesi olan “kahve” yi bahane eden?

Kahve ilişkilerde köprüleri kuran bir araçtır. Nedense çay ve diğer meşrubatlar bu tür durumlarda geri plandadır. İnsanlar genellikle dışarı çıkıp çay içmek istemez pek, veya birbirlerine çay davetinde bulunmazlar...

Kahveyle arkadaşlar görülür, hasretler giderilir, arkadaşlarla buluşulur, belki fallar bakılır, eğlenilir,gülünür , sorunlar çözülür... Veya yeni yeni tanışmalar olur..

Tüm bu etkenler sebebiyle kahve kutsaldır...

Her şeyin olduğu gibi kahvenin de fazlası mutlaka vücuda zararlıdır ama bazı durumlarda hiç içilmese bile kahve bir çok şeyi halleder... İlişkileri sıcak ve canlı tutmak için birebirdir.


Derim ki, haydi şimdi arayın şimdi ailenizden birilerini veya bir arkadaşınızı, sevgilinizi veya aranızın soğuk olduğu birini.. Ertelemeyin hiçbir şeyi. Soru tonlamasıyla diyeceğiniz sadecece 5 harfli bir kelime ;

Kahve ? :)

2 yorum:

  1. kahve bahane cayin yeride apayri ama dimi.

    YanıtlaSil
  2. Daha yazıyı okur okumaz hemen kendime bir kahve söyledim sonrasında kahve içmeyi özlediğim dostlarımdan bir tanesini aradım :)
    Kahve Kişisel özlemi dile getiremeyenler için karşı konulamaz bir tekliftir karşındakine...

    YanıtlaSil