6 Temmuz 2010

Neden Blocklandım ?












Twitterın insanlar tarafından kullanımı esnasında Twitter sanki kendi lisanını yarattı. "Twitterca"

Follow etmek, unfollow etmek, mentionlamak, blocklamak, retweet etmek vs... Cümle içerisinde kullanarak bu kelimelerin anlamlarını da pekiştişmiş olalım. Şöyle ki..

“Beni neden followlamıyorsun?”
“Seni unfollow ettim..”
“Bilmemkim beni blocklamış”
“Sana mention attım” vs..


Bu seferki yazıda Twittercada bolca kullandığımız “Block” kelimesi üzerinde durup, beni blocklayan ünlülerin listesini vererek sebeplerini belirteceğim. Sanırım şimdiye kadarki en çarpıcı yazı olacak çünkü her şeyi olduğu gibi, yaşandığı gibi yazacağım.

Tanımlayacak olursak, Block fonksiyonu twitterda insanların kendine “mention” atmasını engellemekte daha doğrusu ilgili cümlelerin karşı tarafa ulaşmamasına sebep vermektedir. Yani bir kişiyi blockladığınız zaman ondan gelecek her şeyi görmez, duymaz bilmez oluyorsunuz.

Şimdi gelelim sadede, işte karşınızda TwitPaşa’yı blocklayan ünlüler ve blocklama sebepleri ;

En doğru ve net haliyle!

Nihat Odabaşı : Kendisi Twitterda Gülben Ergen’e çektiği fotoğrafları gösteriyor ve yorumlar alıyordu. Nihat Bey’e bu fotoğrafları daha objektif bakabilecek birine gösterip ondan yorum almasının daha faydalı olcağını söyledim. Aksi durumda “bozacının şahidi şıracı” deyiminden öteye gidilmeyeceğini ifade ettim. Tamamen iyi niyetli bir yorumdu ama kendisi buna çok bozuldu ve seni artık listemde istemiyorum dedi. Çok değer verdiği dostluğuna bozacı-şıracı yakıştırması olmazmış. Ben öyle demek istemiş miyim sizce?

Nil Karaibrahimgil: Çok şaşıracaksınız evet, Nil de beni blockladı. Üstelik ben Nil’i çok severim. Şarkılarını da çok iyi bilirim. Yaptıklarını takdir ederim. Blocklanma sebebim evliliğiyle alakalıydı. Nil’i tebrik ettim ve block yedim  Sadece şunu demiştim. “Nil tebrik ederim, Sertabla sizi gelin görümce olarak görmek harika!” Şimdi nesi kötü bunun? Yalan mı dedim? Nil gelin, Sertab görümce.. İki başarılı isim ... İki sevdiğim isim, neden kabak bende patladı? Nile olan sevgim değişmedi... Hatta şu şarkıyı da kendisine yolluyorum: Bahçelerde börülce, oynar gelin görümce....

Cüneyt Özdemir : Cücü aslında Twitterı en etkin kullanan isimlerden. Sanırım kendisini yaptığı sığ programından ötürü eleştirmiştim. Eleştiriye tahammül edemedi, anında blockladı.

Fulden Uras:
Fulden Uras ın ailesiyle aynı semtte oturuyoruz. Bir sabah mahallenin terzisinde, manavında, cafesinde Fulden Uras’ın yeni albümünün promosyon afişlerini gördüm bana çok manasız geldi. Bakkala çakkala albüm afişi asarak promosyon yapılmaz dedim ve çirkince cevap aldım. Kendisi beni blockladı ben blocklamadım çünkü bana yazdığı her türlü aşağılayıcı yazı PC de kayıtta, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere..


Bengü: Malum konu... Benim de hatalarım oldu kızcağızın çok üstüne gittim ama asla ne hakaret ettim ne başka bir şey.. Beni bilen biliyor, tatlı sert eleştiriyorum. Bengü’nün başarısını halk konseriyle ölçüldüğü bir zamanda başarı ölçüsünün bu olmadığını belirttim. 2010 yılında hit şarkı çıkaramadığını belirtip daha iyi olabileceğini ifade ettim. Tamam belki çok üstüne gittim ama sonuçta eleştiriden hazetmiyor olacaktı blocklama yolunu tercih etti.

Şirin Sever: Kendi gibi insanlar sayesinde gazeteciliğin geldiği noktayı kendisine hatırlatmam yeterli oldu.


Melis Alphan : Kendisi beni Hürriyet gazetesinden soğutan bir kişi olduğu için ona karşı olan eleştirlerim tabi ki sert oldu çünkü kendisine hangi altyapı ile sağa sola laf atan ve kıyafetleri komikçe ve acımasızca eleştirebildiğini sormuştum. Cevap vermek zorunda değil tabi ki ama o blocklamayı seçti, işin en ironik ve komik yanı şu ki gazetesinin ona sunduğu hakla herkesi eleştiren bir kadının kendisinin eleştirilmesi konusundaki bu aciz duruşu!

Ece Vahapoğlu :
Ece Hnm’ın yazdığı o manalı ! twitlere ara ara cevaplarım olmuştu. O aslında hemen blocklamayanlardan, bayağı bir süre direndi de diyebiliriz, ipleri ne kopardı hatırlayamıyorum ama sonunda o da beni blocklamayı seçenlerden oldu.

4 yorum:

  1. Bu ünlü yazarımsı tayfadan da birisi beni blocklamisti zamaninda ama yeminle soyluyorum adını bile hatirlamiyorum herifin.. Bende o kadar onemi varmis yani.. (@EmrahZengin)

    YanıtlaSil
  2. Aslında her kişi için ayrı bir yorumum var :) özetleyecek olursam, önce blocklanma sebebi gercekten de burada yazdıkların mı yoksa tahminlerine mi dayalı? Nil'e ettiğin lafta hiçbirşey yok mesela, başka bir sebebi vardır belki..Keza Nihat Odabaşı için de aynı şey..Digerleri ise eleştiriyi kaldıramıyor olabilirler...Reyhan Karaca için söylediğin sey dogru , ama nasıl sordugun da önemli..Hatta daha önemli...Burada yüzyüze olunamadıgı için mimikler ya da ses tonunu anlamıyorsun alınmış olabilir,çok hassas oldugu bir konu olabilir.herkesin bir esref saati var bir esek saati var :) Bengü ile ilgili malum konuyu bilmiyorum ben, ama kendisini bir magazada görmüştüm sanırsın ki Madonna, öyle bir tavır ve bakışlar...Egosu cok yuksekse kaldıramamıs olabilir.Neyse diyecegim o ki, bazı insanlar elestiriyi kaldıramaz, bunun altında yüksek bir ego, çoğunlukla ise derin bir kompleks vardır.(Hepsi için soylemiyorum bunu)

    YanıtlaSil
  3. Ben ünlü biri değilim ama sizi blokladım. Ünlü insanlara yakın olabilmek için manasız mesajlar atıp duruyorsunuz, her yerde yırtık dondan çıkar gibi görmemek için blokladım... Bu arada Fulden Uras'ın yolladığı mesajları niye gerekirse kullanmak için niye sakladınız ki? İsminiz, kimliğiniz belli olmadığı için istediğini söyler, bu suç değil.

    YanıtlaSil
  4. ben de seni blocklamıştım, gördüm ki iyi bir kararmış.

    YanıtlaSil