28 Mart 2010

Her Şey Dahil


Yaz gelsin artık.. Bahar kesmiyor çünkü beni.. Ilık bahar havaları gerçekten insan bünyesini kıpır kıpır yapıyor ama uzun bir kışın ardından benim bünyem sıcağı çok özlüyor.
O sebeple 23 Nisan dedim mi benim bavulum kapı kenarına çıkar, tüm yaz boyu da mesaisine orda devam eder.

Bu arada ben Ege ve Akdeniz sahilleri için yapacağım hafta sonu veya “Long Weekend” denilen hafta sonu artı bir-iki günlük kaçamaklar için biletlerimi kış ayından alırım. Gidemediğim yanar gidebildiğim benimdir.. Yurtiçi deniz tatilleri için de mutlaka “Her şey dahil” sistemiyle çalışan otelleri tercih ederim. Kimle bir tatil planı yapmaya kalksam “Ooo hayır, biz kendimizi otele bağlayamayız” falan diyor. Peki kendimizi otele bağlamayalım, sizin peşinizde 40 derecenin altında turistik gezi yaparken ben psikopata bağlayayım!
Beniz Ege ve Akdeniz sahilinde görmediğim ilçe, kıyı, dip, bucak kalmadı. Güneşte tekrar oraları gezmenin mantığını bulamıyorum. Benim için tatil nedir? Deniz, plaj, güneş, içki, geceleri eğlence…Bırakınız da Kültür Turu yapmayıvereyim.. Hala Kültür Turunda ısrar eden arkadaşım olunca kendilerini İzmir Marşıyla kültürün derinliklerine kendimi de mavi ege sularının derinlilerine uğurlarım.

Uyumsuz bir tatil arkadaşı kadar bela bir şey yoktur. İstanbul’da çok yakın olduğum sevdiğim beraber bir şeyler yapmaktan zevk aldığım arkadaşlarımla tatil de uyuşamıyorsak o tatile kendim giderim daha iyi! Tatile yalnız gittiğim de çok olmuştur. Muhalefet kesim hemen “Aaaaa tatile yalnız gidilir miii, canın sıkılır” deyip benim canımı sıksa da ben her nereye gidersem gideyim istersem yalnız kalmayacağımı bildiğimden gönül rahatlığıyla giderim gideceğim yere..

Peki yurtiçi deniz tatilinde neden “Her şey dahil” bir yeri tercih ederim

Sebepler Ve Öneriler..

1.En baştan tatilin az çok ne kadar mal olacağı bellidir. Sürprizler yoktur. Ha ekstra harcamalar kişinin kontrolündedir.

2.Cüzdanınızla hiçbir ilginiz yoktur. Yok şezlongtu, yok şemsiyeydi gibi adamın asabını bozan ek harcamalar söz konusu değildir.

3.Yemeklerde bir sorun yaşanmasın diye gidilecek otelin referansları alınmışsa ve her ihtimale karşı alakart restaurantları olan bir otel seçilmişse yemek konusunda sıkıntı yaşanması minimumdur.

4.Eğer bekarsanız ortam yapmanız çok daha kolay olur. Çünkü sürekli aynı yerde aynı insanları gördüğünüzden tanışmak, kaynaşmak daha kolaydır. Sevgili hemcinslerim bu kısım özellikle size.. Bir barda bir turist kızla tanışmak zordur.. Deplasmandasınızdır.. Halbuki otelinizde kendi sahanızda olup istediğiniz gibi top koşturabilirsiniz..

5.Tüm gün sizin olduğundan sabah, öğle, akşam ne zaman isterseniz denize girebilirsiniz. Bodrum’da gece 21.00 de ve Kıbrıs’ta gece 02.00 de denize girmişliğim olmuştur.

6.Benim gibi güneşlenirken bira içmeye bayılıyorsanız biralar her daim elinizin altındadır. Yine sahilde güneşi batırırken denize karşı 2 kadeh rakı çakmak da keyfinizdendir…

7.Şehir merkezine yakın bir otel seçerseniz bir ayağınız oteldeyken diğer ayağınız şehirdedir.. İstediğiniz zaman merkeze gidebilirsiniz. Oteldeki gece eğlencesi sarmazsa şehir merkezindeki barlara gider dönüşte de çok fazla taksi parası vermezsiniz.

8.Yine bu tarz tesislerde tüm tatil günlerinizi dibine kadar kullanabilirsiniz. Şöyle ki mesela Perşembe başladı tatiliniz. Perşembe sabah kahvaltısına orda olun derim. Evet odanız hemen hazır olmayacaktır ama sizin tatiliniz başlamış demektir. Pazar da bitmiş olsun tatil. Odalar en geç 12.00 de teslim edilir ama bu demek değildir ki tatiliniz bitmiştir. Akşam yemeğinizi yiyip otelden ayrılabilirsiniz çünkü her şey dahil tesislerde kalınan toplam gün sayısı geçerlidir.


Her şey dahil oteller ilk etapta pahalı gibi gözükse de, Bodrum, Marmaris, Antalya gibi yerlerde tatil yapmaya niyetlenmiş kişiler için bence birebirdir. Daha uygun olsun diye pansiyon tarzı yerleri tercihe den kişilerin toplam harcamasıyla her şey dahil otelleri tercih edenlerin harcaması nerdeyse birbirine yakındır. Hatta pansiyonların astarı yüzünden pahalıya gelebilir.

Bunlar şahsi görüşlerim neticede ama yine de şunu canı gönülden derim ki: Tatiliniz her nerde ne şekilde olursa olsun, keyfiniz ve mutluluğunuz her şey dahil olsun!


NOT : İleri dönemler için Erken Rezervasyon fırsatları başladı. Gelmeyecek gün yoktur der, tatil yapacağınız günler belli ise hazır fiyatlar uygunken tatilinizi planların derim. Ben 27-30 Mayıs arası Bodrum’a kaydımı yaptırdım bile..

2 yorum:

  1. Herşey dahil otellerdeki yiyecek içecek kalitesizliğine ne diyeceksiniz peki? Bodrum ve Antalya'nın en iyi tesislerinde büfede Muğlada üretilmiş peynir, corn flakesler, akşam büfesinde sadece beyaz et:))

    Türkiye'de bu kapsama alınmayacak yiyecek içecek kalitesi ve büfesi iyi olan sadece 1 tesis var...

    YanıtlaSil
  2. Lütfen elimizi vicdanımıza koyalım. Her şey dahil sistem bu kadar methiyeler almayı hak ediyor mu? Yiyecek ve içeceklerdeki kalitesiz markaların bizlere yutturulması, personelin eğitimsiz taşra kökenli olması... O kadar çok sorun sayabilirim ki. Bodrum'un en iyi her ley dahil otelinde Muğla'nın bir yerlerinde üretilmiş peynirler, corn flakesler, akşam büfesinde sadece beyaz etler servis edilirken ben sadece ülke turizminin ucuzluğuna acıdım.

    Her şey dahil de Türkiye'de sadece 1 Otel grubu vardır ki büfesi, servisi tartışılmaz... Onun dışında Alanya turizm tesisleri kalitesindedir bu ülkede her şey dahil... Zaman ve sabrınız varsa buyrun deneyin...

    Neslihan Başaran

    YanıtlaSil