2 Nisan 2012

Twitter'ın Altın Çağı



Yeniden merhaba,

Uzun bir kışın ardından ben de kış uykusundan uyanıp bloguma daha çok zaman ayırmaya karar verdim ve bu süreçte Twitter altın çağına geçiş yaptı.
Sizlerde farkındasınızdır Twitter şu dönem altın çağını yaşıyor. Benim Twitter hesabımı açalı tam 2,5 yıl oldu.

2,5 yıl öncesiyle bugun gelinen nokta arasında dağlar kadar fark var.

Türkiye’de Twitter’ın yıldızı ilk olarak ünlü oyuncu ve şarkıcıların kullanımı ile parladı. Bu alan şarkıcı ve oyuncular için çalışmalarını duyurma açısından çok önemliydi. Twitter zamanla ünlü isimlerin online basın açıklaması merkezine bile dönüştü .

Şimdi bu alana yeni üyeler de eklendi.

Şu anda piyasada var olmak isteyen bütün markaların artık bir Twitter hesabı olmak zorunda. Bu hesapla bu markalar takipçilerine kampanyalarını, ürünlerini kolayca duyurabiliyor.

Hatta bazı markalar bu hesaplara takipçi çekebilmek için çeşitli yarışmalarla takipçilerine çeşitli ödüller vermeye başladılar bile !

Yine dikkatinizi çekmiştir yerli dizilerde bir hashtag modası hakim. Her bölüm bir konu dizide hashtag (#) ile belirtiliyor ve bu hashtagler vasıtasıyla insanların yorumları alınıp bu konunun TT (Trend Topic) olması amaçlanıyor, böylece dizinin reytingi de sosyal medyada ölçülmüş oluyor. Yani bir diziyle ilgili sizin yaptığınız her bir hashtag li yorum dizinin o akşamki sosyal medya reyting kaderini belirliyor.
Sosyal medyanın gücünü çok önceden hisseden PR ajansları da sosyal medya üzerinde yoğunlaşmış durumda hatta sadece sosyal medya üzerine çalışan ajanslar bile var artık.

Eğer üreticiyseniz ve bir marka sahibiyseniz markanızın Twitter hesabını mutlaka oluşturun. Takipçi sayınızı nasıl arttırırsınız, ürünlerinizi tüketiciye nasıl tanıtırsınız bunun üzerine biraz kafa yorun.
Yok eğer sadece tüketiciyseniz beğendiğiniz markaların Twitter hesaplarını mutlaka takibe alın. Böylelikle yeni ürünlerden, indirimlerdeni, kampanyalardan haberdar olur hatta bazı sürpriz hediyeler kazanabilirsiniz.
Diziler ve TV programları konusunda da mutlaka # ile yorumunuzu belirtip Sosyal Medya reytinglerine katkıda bulunun derim.

Türkiye’de Twitter asıl şimdi başladı, Twitter’ın tadı şimdi çıkacak.

İnanın bana, güvenin bana !

1 yorum:

  1. Merhaba, ben twitter'in yeni kullanicilarindanim. Epeydir uyeligim vardi ancak bana facebooktan sonra burasi cok ters ve garip gelmisti (: Bazi unlulerden sogumama sebep olan twitter, hic tanimadigim insanlarida sevmemi sagladi aslinda. Dediginiz gibi dizilerdeki hashtag (#)olayi benimde dikkatimi cekti. Hatta dizilerde bir birine tweet atanlar cok son zamanlarda. Severek takip ettigimiz dizileri sonuna kadar desteklemeye haziriz her sekilde Dunyanin her yerinden (: Saygilar..

    YanıtlaSil